Christine
De Echte Bakker

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Ambachtelijk
Ik vind dat ik het mooiste vak van de wereld heb, we werken elke dag met natuurlijke “levende” grondstoffen, die vormen voor mij de inspiratie om ambachtelijke producten te maken. Wij verkopen op kleine schaal onze eigen producten. Wij kopen dus niet in bij een (brood)fabriek, zoals supermarkten en broodwinkels dat doen. Wij staan elke nacht speciaal voor u op, om met liefde uw dagelijks brood te bakken. Door vakmanschap en jarenlange ervaring, weten we wat goed is, een machine kan dat nooit overnemen.

Historie

Historie

Historie van Christine de Echte Bakker

Hoe het begon
Toen ik 10 jaar was mocht ik uit logeren bij Ome Sjra en Tante Annie in Venlo. Zij hadden daar een bakkerij en ik mocht "meehelpen", bananengebakjes maken, ik was meteen verkocht. Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wilde bakker worden. Op mijn 17e ging ik via het leerlingenstelsel leren en werken. In verschillende bakkerijen in de omgeving heb ik veel geleerd. Maar mijn droomwens was een eigen bedrijf.
 

Heibloem
Ruim 50 jaar geleden werd door Ome Rie Nijssen en Tante Miep Nijssen-Vaes de bakkerij uit het klooster van de broeders overgenomen. Een jaar later werd er tegenover de kerk een woning met bakkerij en winkel gebouwd. Daar aan de Pater van Donstraat begonnen Ome Rie en tante Miep hun bakkerij annex kruidenierswinkel. Het gebakken brood werd in eerste instantie per bakfiets bezorgd en later kwam er een Volkswagenbusje. Met de groei van Heibloem steeg de vraag naar artikelen en in 1964 werd de winkel/ bakkerij voor de eerste keer verbouwd. In 1988 stopten ome Rie en tante Miep met de winkel en kreeg ik als 23 jarige de kans om de bakkerij voor twee jaar te huren. De Heibloemse mensen bleven de winkel trouw bezoeken en twee jaar later kon ik de bakkerij, winkel en woonhuis kopen. In 1990 werd de bakkerij en in 1993 de winkel wederom verbouwd.
 

Neer
In 1999 stopte bakker Beurskens met zijn bakkerij in Neer en vond ik het tijd om uit te breiden. De bakkerij en winkel werden door mij aangekocht. Sindsdien wordt onze gehele assortiment in Neer geproduceerd. Met verschillende verbouwingen hebben we niet alleen onze winkel gemoderniseerd maar voldoet ook de bakkerij aan modernste productiemethoden en hygiënenormen.

Vanaf oktober 2006 ben ik vol trots toegetreden tot het gilde van de Echte Bakkers. En hoop ik nog vele jaren mijn prachtige vak te kunnen uitvoeren.
 

Haelen
Op 1 november 2014 hebben wij ons filiaal geopend in Haelen, ook dit dorp ligt in Leudal en met deze derde winkel mogen wij ons met recht dè Echte Bakker van Leudal noemen.
 

Horn
Na 39 jaar hard werken gingen Frans en Els Douven met pensioen en vanaf zaterdag 2 juli 2016 heb ik als Echte Bakker het filiaal in Horn kunnen voortzetten. Zodat ook de mensen in Horn hun dagelijkse brood in eigen dorp kunnen blijven halen.

Historie
Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.